Gülüş Tasarımı Nedir?

15 Temmuz 2021by admin

Gülüş yüzün kişinin ruh halini yansıtan ve ruh haline etki eden en önemli göstergelerdendir. Gülüş tasarımı yapılırken en önemli faktörlerden biri yaş özelliğidir. Bu tasarım, dudakları, dişleri, estetik açıdan kişiye yakışır halde güzel bir gülüş elde edilme amacı taşıyan uygulamadır. Değişen teknoloji ve dijital sistemler ile daha pratik şekilde uygulanmaktadır.

Mükemmel estetik bir gülüşe sahip olmak için diş yapısının ve sıralanışının düzgün olması, üst üste çakışma olmaması gerekmektedir. Üstte bulunan dişler ön plana çıkarılmalı, diğer dişlere göre daha belirgin olmalıdır. Dudak ve diş eti birbirine uyumlu olmalıdır.

Bunlar dışında gülüş tasarımında başka ayrıcalıklı tedaviler de yapılmaktadır. Bunlar,

  • Beyazlatma süresi çeşitlilik gösterebilir. Ortalama 40 dakika ile ton açılabilir. Kişinin dişi korumak amaçlı yeme içme alışkanlıklarına dikkat etmesi ile beyazlık 1 yıla kadar korunabilir.

  • Porselen laminalar dişlerin üzerlerine yapıştırılır. Lamina kullanımı ile beyaz estetik bir gülüş elde etmek mümkündür.

  • Zirkonyum oldukça fazla kullanılan bir tekniktir. Zirkonyum ışığı geçiren metal olduğundan estetik bir görünüm vermede etkilidir. Bu uygulamalar yapılırken uzman bir hekime başvurmak gerekir.

  • Ortodontik teknikte ise porselen braketler uygulanılarak çapraşık diş yapısı tedavi edilir.

  • İmplant tedavisinde ise eksik dişler tamamlanır. Dişe estetik bir görünüm kazandırılır.

https://kalkandent.com/wp-content/uploads/2021/07/kalkan-dent-logo-1.png

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’nın eşsiz destinasyonu Kalkan’da yer alan Diş Polikliniğimize sizleri sağlıklı gülüşlere kavuşturmak için bekliyoruz.

Copyright 2021 All rights reserved.

by Bilgin Graph