İmplant nasıl yapılır?
Diş implantların amacı çene kemiğinde bir oluk oluşturmak ve o kısma vidayı yerleştirmektir. Uygulama sırasında lokal anestezi kullanın, bu da işlemi daha konforlu hale getirir. Genel anestezi veya sedasyon ilk tercih olabilir. Alt çenede uygun çap ve uzunlukta bir alan oluşturun ve implantı oraya yerleştirin. Ancak bundan önce ağız ve dişlerin yapısı ölçülmelidir. Ameliyat için otolitik sütürler kullanılır. Diş implant ameliyatından sonra doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız. Buz uygulamasına, önerilen ilaçlara, soğuğa ve sıcağa karşı hassasiyete dikkat etmelisiniz.
Ağız hijyenine dikkat ederseniz daha hızlı iyileşirsiniz. İmplant uygulaması eksik dişlerin yeniden aktif hale getirilmesidir. Doğal dişlerinizden hiçbir farkı yoktur. İmplantlar herkes için uygun olmayabilir. Diş implantları genel sağlık durumu kötü, alışkanlıkları kötü ve mandibula yapısı yanlış olan hastalar için uygun değildir. Bu tedavi ciddi genetik hastalıkları olan, aşırı sigara içme veya diş çıkarma problemi olan ve çene yoğunluğu yetersiz olan kişiler için zordur. 18 yaşını doldurmuş, ciddi bir sağlık sorunu olmayan herkes implant tedavisi görebilir. Tabii ki önce insan kemik gelişimini tamamlamamız gerekiyor.
Hastanın diş eti sağlığı da oldukça önemlidir. İmplantın belli bir uzunluğu ve kalınlığı vardır. Çenelere uygulanan diş implantları en uygun boyutta olmalıdır. Özellikle antikoagülan ilaç kullanan hastalarda tedavi öncesi ilaç kesilmelidir. Osteoporozu olan kişiler bu tedaviyi ancak doktor tavsiyesi üzerine alabilirler. Ameliyattan önce mevcut hastalıkları ve ilaçları doktorunuza bildirmelisiniz.
One comment
Pingback: WP Notify
Comments are closed.